RIJPELBERG, het groene dorp in Helmond
print

Barbecue

Seniorenvereniging De Rijpel

2x per jaar een barbecue voor leden en introduce's in de Brem.

zie agenda voor data 

Vanaf 16.00 uur is de zaal open, met entertainment.
 
De kosten bedragen: € 7,50 voor leden, voor niet leden € 10,--.
 
U kunt uw bijdrage in een gesloten enveloppe, voorzien van uw naam,inleveren op een van onderstaande adressen:
 
- Richard v.d. Vliet         - Lenie Weijnen       - Henny de Vries
  Berkelstraat 2               Drenthehof 68         Wederhof 3
 
 
- Ilse v.d. Linden            - Ellie v.d. Beek      - Marinus van Lieshout
  Nemelaerhof 57             Deltaweg 165         Veluwehof 114
 

Verslag Barbecue zondag 24 augustus.

De seniorenvereniging had weer een echt gezellige zondigmiddag en avond georganiseerd voor haar leden. Het enthousiasme van deze vereniging verbaasd mij elke keer weer. Met alle activiteiten die zij per jaar organiseren heb ik de indruk dat zij een van de actiefste verenigingen zijn in de Rijpel. Nieuwjaarsreceptie, busreizen, kookcursussen, pc inloopdagen, barbecues, biljarten en ik zal er nog wel een hoop vergeten zijn. Van de week kreeg ik nog een mail van een berijpte jongere hier uit de Rijpel (dus van school, werkend en samenwonend) dat hij voor activiteiten voor zijn leeftijdsgroep eigenlijk niemand kon krijgen. Jammer maar het is zo. Natuurlijk hebben zij vaak minder tijd als senioren.
Ook de goede samenwerking tussen de seniorenvereniging en de beheerscommissie van de Brem straalt een gedegen en goede samenwerking uit.

Ook vandaag was het weer een leuke happening. Zo kort na de vakantie met een uitnodiging zo vroeg al verstuurd was de opkomst misschien lager dan normaal maar dat verminderde de pret niet. Cas, in zijn eentje achter de bar, Henny, ziek zoals hij was, toch weer, onbezoldigd, goede barbecueschotels klaargemaakt en afgebraden samen met Richard, Jean en anderen. Richard had voor goede muziek gezorgd. Al was Edu familie van hem (wie niet trouwens deze dag, ik niet) zijn kwaliteit als zanger en vermaker van de zaal was niets op aan te merken. Voor een seniorenvereniging had hij veel muziek uit de oude doos. Jaren zestig, zeventig enz. Hij wist de zaal zo te vermaken dat ze zelfs mij op de dansvloer hebben gekregen. Zij imitatie van Raymann is laat, ondersteund door een familielid, gaf alle aanwezigen het gevoel om bij de echte Raymann te gast te zijn. Ook zijn songs, uit het verre Indonesie, visualiseerde de palmenstranden en gaf ons het bijbehorende zongevoel. Zij vrije vertaling van de vogeltjesdans in een Indonesische kippendans aan het einde, besloot deze dag voortreffelijk. Zelfs de aanwezigheid van Marinus de haan in het kippenhok deed hier niets aan af.

Diegenen die niet aanwezig waren, jullie hebben echt iets gemist. Een goede aanrader, kijk hier op de website onder activiteiten in Rijpelberg en klik op seniorenverenging De Rijpel. Daar kunt u alle activiteiten zien en nog beter u kunt er ook lezen hoe u lid kunt worden. Mijn vrouw en ik hebben nog geen minuut spijt gehad van ons lidmaatschap. Ja, misschien één puntje: we zijn te laat lid geworden en hebben daardoor vele ontspannende uren moeten missen.

Martin van Hees

 

 

Top