RIJPELBERG, het groene dorp in Helmond
U bent nu bij Gebruikstips

print

Gebruikstips

1. Meest geschikte browserprogrammas.

Mozilla Firefox,  Google Chrome en Internet Explorer werken allemaal goed hoewel niet altijd precies hetzelfde.

Als u nog Internet Explorer 6 gebruikt kunt u hier en daar lelijke pagina's tegenkomen. Voer een gratis update uit naar versie 8 of hoger. Beter nog installeer Firefox of Chrome.

2. Meest geschikte schermresolutie.

Gebruikt u een vlak LCD scherm of laptop dan is de grootste scherpte te behalen door de eigen resolutie (=maximale) in te stellen. In elk geval dient u voor een volledige afbeelding van onze website een schermresolutie in te stellen van 1024 x 768 pixels of hoger.

 

3. Keuze van menu items.

Er zijn 2 manieren om op deze site gegevens te vinden.

De rustige manier voor als u alle informatie op uw gemak wilt bekijken.

U klikt op een item in het hoofdmenu. Er opent zich dan een keuzescherm, waarin u een keuze maakt. Het is vervolgens heel gemakkelijk vooruit of terug te gaan met de pijlen linksboven aan het scherm. (afhankelijk van het model muis kan dit ook allemaal met muisknoppen). 


De snelle manier voor als u weet wat u zoekt.

Een pijltje links van een menu item betekent dat er meer informatie achter schuil gaat. Plaats de aanwijzer naast het pijltje en na een fractie van een seconde krijgt u dat 'meer' te zien. Volg de pijltjes. Staat er geen pijltje meer dan bent u aan het eind van het betreffende menu (net als bij een familiestamboom). Klik dan op dit item om die keuze te maken. (Als u voor het einde van de 'stamboom' op een item klikt gaat u vanzelf over op de rustige manier). Het is even wennen, maar daarna heel gemakkelijk en snel.  

samenvattend:

 

Klik alleen op een item als er geen pijltje bij staat.
Volg anders het pijltje, enz. 

(Dit is de normale file structuur van Windows en een goede manier om heel veel informatie te kunnen herbergen met behoud van overzichtelijkheid) 
 

4. Terug en vooruit 

Binnen onze website.

Als u binnen onze website werkt (bijvoorbeeld Goudgele Rijpelgids, Activiteiten en vele andere) kunt u een pagina terug of vooruit met de pijlknoppen links boven in het scherm. U hoeft dan niet steeds terug naar het hoofdmenu.(afhankelijk van het model muis kan dit ook allemaal met muisknoppen).

Bij externe websites.

 

Om terug te gaan vanaf een geopende externe website heeft u 2 mogelijkheden. U kunt deze externe website sluiten. U kunt ook - afhankelijk van de instellingen - een ander tabblad kiezen. In het laatste geval kunt u gemakkelijk wisselen tussen allerlei externe websites.

 
Het handige navigatiebalkje.

Het navigatiebalkje boven de paginatitel geeft de plaats aan waar u zich bevindt in de structuur van de site.  Hier kunt u een hoger niveau in de menustructuur kiezen zonder eerst naar het hoofdmenu te gaan. Gewoon proberen en al doende leert men. (de hele structuur kunt u zien bij 'Inhoudsopgave' in het hoofdmenu).

  

5. Grote / kleine letters

Ctrl+  Grootere letters.
Ctrl-   Kleinere letters.
 

 

6. Printen

Op iedere pagina ziet u rechts bovenaan een printersymbooltje.
Een klik hierop print alleen de relevante informatie en niet het menu of de kop.

U kunt ook naar 'bestand' gaan en afdrukvoorbeeld kiezen.

 

7. Terug naar het begin van de pagina

Op iedere pagina ziet u rechts onderaan een pijltje dat omhoog wijst.
Een klik hierop brengt u direct naar het begin van de betreffende pagina en naar het hoofdmenu. Probeer maar eens onderaan deze pagina!


 

Top