RIJPELBERG, het groene dorp in Helmond
print

Vrijwilligers Vacaturebank Rijpelberg

Voor de vrijwilliger die aansluiting zoekt:

 In onderstaande lijsten kunt u zien waar u zich bij kunt aansluiten als vrijwilliger. U hoeft dan niet zelf een activiteit op te zetten om actief te kunnen zijn. Kijk in de vacaturelijst onderaan deze bladzijde of er iets voor u bij zit.
 

Voor de aanbieder van vrijwilligerswerk:
Werkgroepen, scholen, verenigingen en organisaties opgelet!

Mail uw vacatures met omschrijving en verdere gegevens, zoals

    Hoeveel tijd vraagt het?

    Welke frequentie?

    Wat moet je kunnen?

   Wat moet je doen?

    Contactpersoon organisatie etc..

naar hardirkx@wanadoo.nl.

De Vacaturelijst :

-- De Wijkraad WVR heeft altijd mensen nodig met hart voor de wijk.

Er zijn diverse werkgroepen en activiteiten onder beheer van de WVR. Vaak is versterking nodig om meer zaken beter aan te kunnen pakken.  Ga naar overzicht activiteiten WVR of de onderdelen Wijkraad, Fysiek/BeheerAangenaam Rijpelberg, ABCD Actief Rijpelberg, Buurt Preventie of werkgroep verkeer .

Heeft een onderdeel je interesse gewekt? Mail dan naar hardirkx@wanadoo.nl
 

PERSBERICHT

Vrijwillige Thuiszorg Helmond,

Vrijwillige Thuiszorg Helmond, Stationsplein 15-21, 5701 PE Helmond, tel 0492-554586

email: info@vrijwilligethuiszorghelmond.nl ,  www.vrijwilligerscentralehelmond.nl

Vrijwillige Thuiszorg Helmond is een onderdeel van Vrijwilligerscentrale Helmond  (onderdeel van SWH)

PERSBERICHT

 

Vacatures Vrijwillige Thuiszorg Helmond

 

Voor meer informatie:

LEVgroep – Vrijwillige Thuiszorg
Tel. 0492 55 45 86 of 0492 59 89 89

info@vrijwilligethuiszorghelmond.nl
www.levgroep.nl

 

26 april 2012

 

Helmond Stiphout “samen naar buiten”      

Deze man (61,CZ) heeft veel meegemaakt op medisch gebied waarover hij met artsen moeilijk kan praten.

Hij kan enkele  honderden meters lopen maar verplaatst zich voornamelijk met zijn auto.

Sinds het overlijden van zijn vrouw ('10)  wordt hij nog meer teruggeworpen op zichzelf.

Hij heeft nu vooral behoefte aan aanspraak want de muren komen op hem af.

Wie zou hem een keer per week willen bezoeken?

 

Helmond Oost, Omgeving Vondellaan         

Zeven dagen per week zorgt een man voor zijn lichamelijk gehandicapte vrouw (65 jr). Op dinsdagmiddag zou hij graag een paar uur biljarten. Zou u hem dit uitje gunnen door zijn vrouw gezelschap te houden en met haar een blokje om willen rijden in de rolstoel. Het echtpaar kijkt uit naar de komst van een vrijwilliger die hun leven opvrolijkt. Wilt u deze vrijwilliger zijn; wij horen graag van u!

 

Helmond Brouwhuis  

Gezellige mevrouw van 89 jaar kan nog maar een paar stapjes zetten. Ze heeft een opvouwbare rolstoel. Wie neemt haar op dinsdagmiddag, woensdag of vrijdag even een uurtje mee naar buiten en af en toe eens naar de stad?

 

Helmond Centrum     

Als je 88 bent kun je niet altijd meer alles zelf, ook al zou je dat graag willen! Deze mevrouw wil graag 1x per week een middag samen naar buiten. Wie wil haar meenemen in de rolstoel? Ze gaat graag ergens een kopje koffie met je drinken.

 

Helmond Noord         

Hou je van kleine kinderen en wil je graag een jonge moeder uit de brand helpen? We zoeken op vrijdagmiddag een lieve oppas voor een baby van 5 maanden. Zijn moeder heeft ’s middag rust nodig om de rest van de dag volop moeder te kunnen zijn. Door haar chronische ziekte valt dat niet mee!

 

Helmond Centrum     

Een vriendelijke 62 jarige man woont sinds kort in Helmond. Hij heeft weinig lucht door longproblemen maar vindt het erg leuk om samen wat te praten over voetbal (PSV), op tv eredivisiewedstrijden te bekijken, te vissen of met de scootmobiel op pad te gaan. Hij kijkt uit naar een vrijwilliger die met hem 1x per week een paar uur wil invullen.

 

Helmond Brouwhuis  

Een chronisch zieke meneer van 77 jaar uit Brouwhuis krijgt weinig aanloop van familie en kennissen. Hij is slecht ter been en snel vermoeid. Toch zorgt hij zelf voor het uitlaten van zijn 11 jaar oude hond(je). Wekelijks een bezoekje van een oudere “wereldwijze” vrijwilliger is zeer gewenst. Ook zou hij graag zijn scootmobiel-vaardigheid op peil houden door samen met deze vrijwilliger het huis uit te gaan.

 

Helmond Rijpelberg  

Voor een gezin met 2 jongens van 8 en 5 jaar zoeken we oppas die minimaal 1x per maand een avond op wil passen. Het jongetje van 5 heeft iemand nodig die hem duidelijkheid kan bieden en meegaat in de gezinsafspraken. Dit geeft hem houvast. Doordat hij veel begeleiding nodig heeft kunnen de ouders nooit even iets samen doen. Ze willen heel graag samen naar ouderavonden en af en toe eens naar een verjaardag.

 

Helmond West          

Voor een leuke rustige jongen van 12 jaar met een verstandelijke beperking zoeken we iemand die na schooltijd iets leuks met hem gaat doen. Hij zou graag tuinieren en maakt mooie dingen van strijkkralen. Heb jij nog andere ideeën? Daar staat hij wel voor open!

 

Helmond Centrum

Een aardige vrouw van 60 jaar met een licht verstandelijke beperking kijkt uit naar het opbouwen van een langdurig contact met een vrijwilligster die met haar een praatje aanknoopt, naar de knutselwinkel gaat of met haar wil winkelen. Haar wereld beperkt zich tot haar zorgomgeving. Ze zou het zo fijn vinden als een leeftijdgenote haar wekelijks bezoekt op de maandagmiddag!

 

Helmond Rijpelberg

Enthousiaste jongen van 7 jaar met een lichte verstandelijke beperking wil graag op zaterdag samen erop uit. Hij gaat graag zwemmen of ergens een boodschap doen. Zijn ouders hebben dan even rust en tijd voor zijn broertjes. Kun jij goed rust uitstralen en heb je zin om met deze vrolijke jongen op pad te gaan? Meld je dan aan!

 

Helmond Centrum

Een alleenstaande moeder hoopt aan een vrijwilliger haar 3 kinderen te kunnen toevertrouwen als zij 1 dinsdagavond per maand buitenshuis een afspraak heeft. Als u over tact en invoelingsvermogen beschikt kunt u vast goed overweg met deze vriendelijke en gevoelige kinderen. Twee van hen hebben door een aandoening gedragsproblemen die goed te hanteren zijn met een positieve en duidelijke benadering. Ze genieten van het doen van spelletjes, voorlezen en knutselen. Wilt u hen 1x per maand een fijne avond bezorgen?

 

Helmond Oost

Een vrijwilligster is voor deze zorgzame partner en zijn vergeetachtige vrouw  dé gewenste oplossing! Meneer begeleidt al jaren cursussen op een aantal woensdagmiddagen per jaar.

Een middag alleen thuis verblijven is voor mevrouw en meneer geen optie meer.

Wilt u op woensdagmiddag  deze aardige 81 jarige  mevrouw vergezellen bv. gaan wandelen, wat praten of misschien een potje rummikub  spelen...zodat meneer met een gerust hart naar de cursus kan gaan?  U bent van harte welkom!

 

Top