RIJPELBERG, het groene dorp in Helmond
U bent nu bij Laatste Rijpelnieuws

print

Laatste Rijpelnieuws

Halloween groot succes - verslag

Laatste Rijpelnieuws >>

       

Wijkvereniging Rijpelberg  organiseerde dit jaar voor het eerst een Halloween activiteit, en het was meteen een groot succes.

Er was een tocht en aansluitend werd er een Halloween film vertoond in de Brem. De jeugd van 12 tot 16 jaar was welkom voor deze activiteit.

Iedereen was eng verkleedt en de pret kon niet op. Er werd gestart in twee groepen.

De groepen kwamen langs allerlei posten waar veelal de stuipen op het lijf gejaagd werden.

De schrik zat er bij sommigen goed in.

Er was een heks en een messenslijper op het Twijnsterhof, die hadden iets in hun ketel gebrouwen, waar je je van af moest vragen wat er in zat, het stonk behoorlijk. Gelukkig werd veel goed gemaakt met een lekkere appel, zonder gif erin.

Bovenin de spin zat een zombie, en er liep een skelet de buurt onveilig te maken.  

Verderop, bij het Bastion, waren twee dames waarvan men de leeftijd niet kon schatten. Een van beide dames had een gezicht dat een staat van ontbinding liet zien, daar zou je wakker van liggen.

Er moest door een witte rookwolk gelopen worden die onverwacht tevoorschijn kwam, iemand joeg met een bezem achter de jeugd aan. Er hing een dode te bungelen aan een boom.

Op het Sallandhof was een ernstig ongeluk gebeurd met de stadsverwarming. Als je daar het tentje inging, dan raakte je aardig de weg kwijt. 

En dan, in het pikkedonkere Broedersbos. Een figuur in het zwart wees de jeugd de weg, Een dakloze zombie huisde er in een tentje, en een zombie kwam uit de grond tevoorschijn. Behoorlijk eng allemaal. 

In het  OJC van de Brem moest de jeugd dan nog geblinddoekt in de prut graaien voor hun toegangsmuntje voor de film.

Helaas kon de geplande post op het Overijsselplantsoen niet door gaan. Hier was de harde wind debet aan. Jammer, maar er  was echt geprobeerd de zaak op te bouwen, maar helaas. Wel bedanken we Twan, Ben en Bart voor al hun moeite.

Het was een zeer geslaagde activiteit, en volgend jaar organiseren wij dit weer voor en door de hele wijk. Noteer zaterdag 2 november 2013 maar alvast in de agenda, dan maken we de wijk opnieuw onveilig.

Graag willen wij alle vrijwilligers en het personeel van de LEV groep/ Brem, bedanken  voor hun inzet. Zonder hen  was dit niet mogelijk geweest.

Ook de bewoners langs de route, die gehoor hadden gegeven aan onze oproep om hun tuin te versieren in Halloween stijl, willen we graag bedanken. We hebben dit erg gewaardeerd.

Deze activiteit werd mede mogelijk gemaakt  door de gelden bewonersinitiatieven. (=regiegelden)                 

 

 

 

                                                  

 

 

 Niet gevonden

REAGEREN? klik HIER Top