RIJPELBERG, het groene dorp in Helmond
U bent nu bij Laatste Rijpelnieuws

print

Laatste Rijpelnieuws

Hondenpoepers opgelet!

Laatste Rijpelnieuws >>

Persbericht Helmond, 5 april 2012


Aanpak hondenpoepoverlast Rijpelberg

Deze week is een campagne gestart om de overlast door hondenpoep in de wijk Rijpelberg te verminderen. De gemeente heeft nog één keer de bekende overlastplekken laten reinigen. Nu zijn de hondenbezitters zelf aan de beurt.

Alle hondenbezitters in de wijk hebben persoonlijk een brief ontvangen, met een kaartje waarop alle uitlaatvoorzieningen in Rijpelberg zijn aangegeven.

Goede voorzieningen

De gemeente heeft het afgelopen jaar veel aan gedaan om het hondenbezitters gemakkelijk te maken om de stad schoon te houden. In bijna alle wijken zijn extra voorzieningen voor het uitlaten van honden gemaakt. Om het opruimgedrag te stimuleren zijn met hulp van de hondenwerkgroepen een aantal zaken geregeld:

  • Er zijn depodogs geplaatst, afvalbakken waarin de zakjes met hondenpoep kunnen worden gegooid en waar nieuwe zakjes beschikbaar zijn.
  • Er zijn nieuwe uitlaatstroken en loslaatterreinen gemaakt waar de hondenpoep niet hoeft worden opgeruimd .
  • Veel verbodsgebieden zijn opgeheven. Maar op deze terreinen moet de hondenpoep wel worden opgeruimd.
  • Uitlaatstroken die veel overlast gaven zijn opgeheven.
  • Op overlastplekken worden borden geplaatst die attenderen op de opruimplicht.
  • Goed gedrag wordt beloond.

Overlast melden

Overlast kunt u melden bij de Stadswacht (tel. 0492-845970) Natuurlijk kunt u hondenbezitters ook aanspreken op hun gedrag. Daarmee doet u uw medebewoners van de wijk een groot plezier.

De Stadswacht gaat intensief controleren op bekende overlastplekken. Daarbij wordt gelet op de opruimplicht en of hondenbezitters een bruikbaar zakje bij zich hebben.

Einde persbericht

Meer informatie

Alles over het hondenbeleid staat in de “Hondenwijzer”. Deze is gratis te verkrijgen in de Stadswinkel of te downloaden op www.helmond.nl\woonomgeving\honden.Niet gevonden

REAGEREN? klik HIER Top