RIJPELBERG, het groene dorp in Helmond
U bent nu bij Laatste Rijpelnieuws

print

Laatste Rijpelnieuws

Huiskamer Kunstroute Rijpelberg (HKR) weer geslaagd

Laatste Rijpelnieuws >>

  

Voor foto's van HKR 2016 kijk onderaan dit artikel.

Terugblik op de 6e Huiskamer Kunstroute Rijpelberg.  

Editie 2016

De Huiskamer Kunstroute Rijpelberg (HKR) 6e editie 2016 was met 11 nieuwe en 4 bekende kunstenaars een interessante gebeurtenis. Ook nu deden er weer bijzondere mensen mee, die hun hoogsteigen kunstuitingen lieten zien of horen. De één in zijn huiskamer, de ander in een tent in de tuin. Weer een ander in wijkcentrum De Brem.

Beeldende kunst.
Je kon naar adressen gaan waar kunstschilders en tekenaars hun werken toonden, soms actief aan het werk op ezel of tafel. Abstract en figuratief. Wandgrote graffiti in een huiskamer. Een beeldhouwer die ter plekke een beeld snijdt uit een uitgeharde blok zand.

Toegepaste kunst.
Voorwerpen en sieraden van keramiek. Zelfgemaakt glaswerk en glazen kralen. Uit hout gesneden miniatuur huisjes en voorwerpjes.

Fotografie.
Foto’s op professioneel niveau van Rijpelbergers, aan wie gevraagd werd op een heel speciale manier te poseren in de gefantaseerde burcht van Rijpelberg. Bij een ander zag je ongelooflijk fraaie foto’s van dieren, die we zo maar in het Bakels Bos kunnen tegenkomen, maar die we zonder deze fotograaf nooit zouden zien.

Muziek.
Kinderen van klein tot groot brachten een aantal liedjes. Een koor gaf een concert met orgelbegeleiding. Elders kon je op hoog niveau liederen en liedjes gezongen horen worden. Klassiek, jazzy en modern.

Vragen staat vrij bij de Huiskamer Kunstroute. Dus het blijft niet bij kijken en luisteren want elke kunstenaar praat graag over zijn drijfveren en de gebruikte technieken. Zo is deze dag niet alleen leuk of mooi, maar je wordt er ook wijzer van.

Mensen die dit gemist hebben mogen best een beetje spijt hebben. Het is nu weer 2 jaar wachten om deze boeiende dag in Rijpelberg mee te maken. Tegen die tijd hoort u weer van ons via de media. Sommige suggesties van bezoekers gaan we meenemen om alles nog soepeler te laten verlopen.

Een woord van dank aan alle kunstenaars die meededen is op zijn plaats. Zonder hun open atelier zou deze dag niet mogelijk zijn. Wij hopen dat zij in 2018 weer van de partij willen zijn en dat ook anderen zich aangespoord voelen mee te doen aan die 7e editie.

Met een gezellige maaltijd en borrel voor deelnemers en werkgroepleden werd de 6e editie 2016 en een mooie dag afgesloten in de Brem. Veel dank hiervoor aan het personeel van de Brem, dat zich echt voor ons heeft uitgesloofd.     

Deelnemers 2016.
Lotte van Veghel
Levi Enche
Annita Wind
Maria de Werdt
Neel van Eupen
José Manrique
Ruud van de Vijfeijken
Tonny Traa
Harrie van Helvoirt
Fred van der Spoel
Margriet Derks
Yolanda Neijts
Andre van Veghel
Anneke van den Reek
Rien Couwenberg
KBO schildersgroep
OBS de Straap
Bas Middel
Edith Steinkoor m.m.v. Henk Blauw

Voor foto's van de Huiskamerkunst route 2016 zie hier op onze site.

 Niet gevonden

REAGEREN? klik HIER Top