RIJPELBERG, het groene dorp in Helmond
U bent nu bij Laatste Rijpelnieuws

print

Laatste Rijpelnieuws

s.v. Rood-Wit ’62 / v.v. Bruheze

Laatste Rijpelnieuws >>

 GEZAMENLIJK PERSBERICHT

s.v. Rood-Wit ’62 / v.v. Bruheze

 Helmond, 28 maart 2013.

 14 Cursisten geslaagd voor cursus Pupillenscheidsrechter

Voetbalverenigingen s.v. Rood-Wit ’62 en v.v. Bruheze hebben ieder 7 nieuwe pupillenscheidsrechters opgeleid. Beide clubs hebben onlangs de handen ineen geslagen en gezamenlijk - onder verantwoordelijkheid van de KNVB - een cursus Pupillenscheidsrechter georganiseerd. De 14 cursisten hebben de cursus op 26 maart j.l. allen met succes voltooid.

 Vanwege een sterk teruglopende belangstelling om scheidsrechter te worden, ontstond langzaam maar zeker een gebrek aan scheidsrechters waardoor steeds minder wedstrijden onder leiding van een officiële KNVB scheidsrechter werden gespeeld.

 

Om dit een halt toe te roepen werd in de zomer door het Bestuur van s.v. Rood-Wit ’62 een werkgroep in het leven geroepen die als opdracht meekreeg om op korte termijn te zorgen voor acute aanvulling van verenigingsscheidsrechters bij met name jeugdwedstrijden.

Ook voor de langere termijn moest een beleidsplan worden ontwikkeld om structureel een gezond en kwalitatief scheidsrechterskorps ter beschikking te hebben.

 De werkgroep is hiermee voortvarend aan de slag gegaan waarbij onlangs een beleidsplan aan het Bestuur werd gepresenteerd. Ook werden binnen de vereniging jeugdleden vanaf 12 jaar gestimuleerd om een cursus Pupillenscheidsrechter te volgen waarmee zij officieel bevoegd zijn om wedstrijden tussen E en F teams te leiden.

Via de Scheidsrechtersvereniging Helmond e.o. en de KNVB werd een cursus georganiseerd en mochten alle cursisten op 26 maart jl. de felbegeerde scheidsrechtersbadge in ontvangst nemen uit handen van cursusleider Bert Verstappen, die zelf actief is als scheidsrechter in  de hoofdklasse van het amateurvoetbal.

Binnen v.v. Bruheze is ook nagedacht hoe het aantal verenigingsscheidsrechters verhoogd kon worden. Sinds vorig jaar is Dhr. Harm Sparidans bereid gevonden om hiervoor de kar te gaan trekken. Via werving binnen de vereniging is dit al de tweede lichting binnnen v.v. Bruheze welke de cursus Pupillenscheidsrechter volgen. Ook zijn wij bezig om leden enthousiast te maken voor de zgn. Basis Opleiding Scheidsrechters (BOS). Hiermee mogen ze dan officieel seniorenwedstrijden leiden.

 Op de foto staan alle geslaagden voor de cursus Pupillenscheidsrechter met KNVB-docent Bert Verstappen.

 Van Rood-Wit ’62 : Arend van Loon, Martijn Mansvelders, Lucas Nabben, Xander Raaijmakers, Celine Sidiropoulos, Roel van Tilburg en Luc Vereijken.

Van Bruheze: Djordy Bongers, Tim Heesmans, Jelmer van Herpen, Bjorn Meulendijks, Remco Raaymakers, Rowan Sterken en Willem Verbakel.

 Indien er vragen zijn over dit persbericht kunt u contact opnemen met onze vice-voorzitter

Dhr. Wilfried Mansvelders (tel. 510011, email w.mansvelders8@upcmail.nl )

 Over s.v. Rood-Wit ’62

s.v. Rood-Wit ’62 is een gezonde en ambitieuze voetbalvereniging in de Helmondse wijk Rijpelberg met zo’n 950 leden en is nog altijd fors groeiende. Binnen de vereniging staat primair de beoefening van de voetbalsport centraal, voor zowel junioren (jongens en meisjes van 5 t/m 18 jaar) als senioren (dames en heren). De vereniging heeft een actief bestuur en heeft momenteel 44 teams, bestaande uit 35 jeugdteams, waarvan 1 meisjesteams, 1 Fun Play team en 1 kabouterteam en verder 6 seniorenteams, 2 damesteams en 1 veteranenteam. Het 1e team van s.v. Rood-Wit 62 speelt in de derde klasse van het district Zuid II.

Daarnaast is s.v. Rood-Wit ’62 de derde grootste sportvereniging binnen Helmond, en behoort het met haar grote en succesvolle jeugdafdeling tot de grootste voetbalverenigingen in de regio.

 U kunt voor algemene informatie de website van s.v. Rood-Wit ’62 (www.roodwit62.nl) raadplegen.       

 Over v.v. Bruheze

v.v. Bruheze is een gezonde en nog steeds groeiende voetbalvereniging in de Helmondse wijk Brouwhuis. V.v. Bruheze heeft nu ongeveer 700 leden. Ook organisatorisch is v.v. Bruheze een gezonde vereniging. Sinds 2 jaar spelen wij onze wedstijden op het nieuwe schitterende sportcomplex, sportpark Espendonk. Het bestuur is sinds de aanstelling van dhr. Huub van der Vrande als voorzitter, weer op volle sterkte. Alle 27 jeugdteams, 8 seniorenteams, 1 veteranenteam en 1 meisjesteam en 1 damesteam zijn voorzien van leider / trainer. Ook zijn alle commissie bezet. (o.a. activiteitencommissie, sponsorcommissie, technische commissie, jeugdcommissie)

Het vaandelteam van v.v. Bruheze speel op dit moment in de 4e klasse E, zuid II, waar ze qua verliespunten bovenaan staan. Bovendien zijn ze winnaar van de eerste periodetitel.Voor meer uitgebreide informatie kunt u terecht op onze pas vernieuwde website: www.vvbruheze.nl .Niet gevonden

REAGEREN? klik HIER Top