RIJPELBERG, het groene dorp in Helmond
U bent nu bij Laatste Rijpelnieuws

print

Laatste Rijpelnieuws

Waarom geen verdubbeling van de N279?

Laatste Rijpelnieuws >>

Stofzuigen met de PvdA

Bij het bestuderen van de provinciale plannen voor het opwaarderen van de N279 van Den Bosch naar Asten, de aanleg van de ruit, werden wij zeer verontrust. Grote zorgen gingen wij maken over de gevolgen voor onze leefomgeving.

De voorlichting van de plannenmakers is niet zuiver.
Nut en noodzaak zijn nog steeds niet aangetoond.

Gelukkig heeft de Tweede Kamer opdracht gegeven voor een nieuw onderzoek. De huidige N279 heeft een overcapaciteit en kan zelfs op de drukste momenten veel meer verkeer verwerken.

Een nieuwe weg dient volgens de VVD een landelijk belang en geen regionaal of plaatselijk belang. (meegedeeld op het onlangs gehouden politiekcafé in de Brem)

Een nieuwe weg kost veel meer dan dat zij opbrengt.

Regionale werkgeversorganisaties hebben op vragen van ons nog nooit maar 1 antwoord kunnen geven waarom de ruit nodig is. Ook de uitspraken van de VDL topman, gisteren in het ED, slaan nergens op. Hij durfde te spreken over duurzaam. Duurzaam, ja economisch duurzaam maar niet duurzaam voor uw woongebied, uw woongebied maar ook dat van de komende generaties.

Zijn kwalificatie van de N270, Helmond Eindhoven, slaat nergens op. Wie uit Deurne gaat helemaal omrijden om naar bijv. VDL zelf of de High Tech Campus te gaan.

Deskundige organisaties als de ANWB spreken van de nutteloosheid van de ruit.
De EVO, de eigen organisatie van vervoerders, onderschreef dit vlak voor Kerstmis.

Brouwberg heeft volksvertegenwoordigers laten voorlichten door toxicologen, longartsen enz. Verder hebben zij aangetoond met rapporten van derden dat deze plannen zeer schadelijk zijn voor uw gezondheid en totaal overbodig.

Wanneer de plannen doorgaan zal over de N279 10 keer zo veel vrachtverkeer gaan rijden.
Verkeer vanuit het westen naar Duitsland en verder.

Ik voel mij vaak als de mensen in Groningen. Het westen profiteert van hun bodemschatten maar zij hebben de lasten.
Dit geldt ook voor de ruit. Het westen heeft een nieuwe verbinding met Duitsland maar het levert ons hier niets goeds op. Wat levert het ons op?

Wij wonen nu al in het gebied van Europa met de zwaarste luchtvervuiling (samen met de Povlakte in Italië). Daarbij moeten wij niet alleen kijken naar de veeteelt maar heel sterk naar Rotterdam en Antwerpen. Met de westen winden voeren zij zeer veel verontreinigde lucht naar onze streken. Het fabeltje dat dit uit het Ruhrgebied komt, zoals sommige heldere partijen willen doen geloven is onzin. Nederland exporteert drie maal zoveel luchtverontreiniging als dat wij importeren.

Het verkeer veroorzaakt zeer veel rotzooi. Daarbij moet niet primair gedacht worden aan CO2 want dat is slecht voor de ozonlaag maar zeer sterk aan fijnstof. Fijnstof dat komt door brandstof, slijtage van asfalt, slijtage van banden, slijtage van veringen en remvoeringen enz.

In Europa sterven jaarlijks 400.000 mensen te vroeg door ziektes die zij krijgen door luchtverontreiniging veroorzaakt door het verkeer. Dit is 10 keer zoveel als het totale aantal verkeersslachtoffers door ongelukken.

Als Brouwberg hebben wij 1 jaar lang metingen gedaan op de huidige N279 bij Rijpelberg. De resultaten daar van geven een uitslag iets onder de toegestane europese norm (maar dat is een economische norm) maar 75% boven de norm van de wereld gezondheidsorganisatie.

75% nu al en moet dit nog meer worden door een weg die niet nodig is?
Meer zieken door een weg die niet nodig is terwijl er aan de andere kant zwaar bezuinigd wordt op de zorgsector.

Toon vandaag uw mening en zuig symbolisch de lucht schoon. Maar op 19 maart kunt u uw mening duidelijk afgeven bij de verkiezingen van onze vertegenwoordigers in de nieuwe raad.

Kijk naar de daden van de huidige raad:

Bij de behandeling van de structuurvisie 2030 (de plannen van de gemeente tot 2030) wilden de VVD, het CDA, SDOH/HB en Helder Helmond de ruit niet uit deze plannen schrappen.

Welke partijen volgen de aanbevelingen gedaan door 500 inwoners van Helmond, in augustus bij voorlichtingsavond  van de Gemeente, pak de problemen aan waar ze zijn, de A67 en A58. Dit is ook het voorstel in de Tweede Kamer van de landelijke partijen die ook in onze raad zitten of hopen te gaan zitten.

Het gaat om de daden van de volksvertegenwoordigers en niet om hun beloftes.

Kies Wijs op 19 maart. Het gaat om onze gezondheid en die van diegene die na ons komen.

 

 

Niet gevonden

REAGEREN? klik HIER Top